Rashladne komore (pozitivan temperaturni režim rada) i komore za duboko zamrzavanje (negativan temperaturni režim rada) imaju različitu primjenu.  Novaković sustavi j.d.o.o. nudi vam rješenja za hlađenje komercijalnih rashladnih komora, regalnih rashladnih skladišta, rashladnih vitrina, pogona za preradu mesa i ribe te ostale oprema koja zahtjeva hlađenje ili kontroliranu atmosferu. Pri izradi rashladnih uređaja koristimo komponente i instalacijske materijale renomiranih proizvođača što završni proizvod čini energetski učinkovitim, kvalitetnim i pouzdanim.

Rashladne komore (pozitivan temperaturni režim rada) i komore za duboko zamrzavanje (negativan temperaturni režim rada) imaju različitu primjenu.Najčešće se koriste za skladištenje i očuvanje kvalitete namirnica (meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječne prerađevine, riba, povrće, piće) i medicinskih medikamenata, ali primjenjuju se i na raznim drugim mjestima (npr. mrtvačnice, skladišta kemikalija i sl.).

Dimenzioniranje rashladnog sustava komore ovisi o unutarnjoj temperaturi, debljini panela, skladištenju proizvoda te dimenziji same komore. Komore mogu biti izrađene sa pripadajućim izolacionim podom ili bez, što ovisi o unutarnjoj temperaturi i želji investitora. Mogućnost skladištenja proizvoda unutar komore kreće se u rasponu od +60 °C pa sve do – 40 °C.

Paneli komore ispunjeni su krutom dvokomponentnom poliuretanskom pjenom (PUR), gustoće 40-42 kg/m3.Debljina izolacionog panela ovisi o željenoj unutarnjoj temperaturi komore i vanjskim uvjetima komore. Površinski limovi panela različitih su tipova ovisno o skladištenju proizvoda i vanjskom okruženju (pocinčani prefarbani lim, nehrđajući inox lim, plastifikacija).

Svi materijali i komponente koji bi mogli doći u kontakt s hranom za ljude i životinje prikladni su za nenadani kontakt s hranom, tj. površine, materijali završne obrade i komponente su obrađeni sa netoksičnim materijalima...